WordPress voor beginners: media toevoegen

Met alleen tekst is je website niet compleet. Ook media zijn erg belangrijk. Neem bijvoorbeeld eens een kijkje op de website van een willekeurig restaurant. Grote kans dat foto’s van gerechten en de menukaart je doen besluiten om wel of juist niet een keer bij het restaurant te eten. Binnen WordPress noem je alle foto’s, video’s en documenten op een website ‘media’. In de gratis videocursus ‘WordPress voor beginners’ leer je hoe je zelf media toevoegt aan je website.

‘WordPress voor beginners’ is een reeks korte, Nederlandstalige instructievideo’s waarin Lee (helpdeskmedewerker bij Hostnet) je op weg helpt met WordPress. In ‘WordPress voor beginners: berichten aanmaken‘ liet Lee je zien hoe je berichten opstelt en deze volledig naar jouw wens inricht. Nu helpt hij je om media aan je website toe te voegen. Ook laat hij je zien hoe je media embedt en hoe je een fotogalerij aanmaakt.

Afbeeldingen uploaden

Met foto’s versterk je de boodschap en bepaal je de sfeer van een webpagina. Het is dus zeker aan te raden om foto’s te plaatsen op je WordPress-website. In onderstaande instructievideo laat Lee je zien hoe je een afbeelding aan de mediabibliotheek in WordPress toevoegt. Ook legt hij uit hoe je een afbeelding verkleint, draait en spiegelt.

Afbeeldingen in berichten

In WordPress kun je op twee manieren afbeeldingen in je bericht plaatsen: als uitgelichte afbeelding en in je tekst. In deze video laat Lee zien hoe je een uitgelichte afbeelding instelt en hoe je een afbeelding in de tekst plaatst. 

Een fotogalerij maken

Met een fotogalerij voeg je een groep afbeeldingen toe aan je bericht of je pagina. Lee laat je zien hoe je een fotogalerij aanmaakt en deze vervolgens op je website publiceert. 

Onderschrift toevoegen aan afbeeldingen

In WordPress voeg je eenvoudig een onderschrift toe aan een afbeelding. Dit is vooral handig wanneer je een intellectueel eigendom wilt toeschrijven aan de afbeelding. In onderstaande video leer je hoe je een onderschrift instelt. 

Andere media uploaden

Naast afbeeldingen kun je ook andere soorten media toevoegen aan je WordPress-website. Denk bijvoorbeeld aan pdf-documenten en video’s. Bij video’s is het helaas zo dat niet elk type videobestand door alle internetbrowsers wordt ondersteund. Lee vertelt je hier in onderstaande video meer over. 

Media embedden

Embedden is een methode om content aan je website toe te voegen vanuit andere websites. Zo verminder je de druk op je eigen server. Lee laat je zien hoe je een embedded video toevoegt aan je bericht of pagina. 

De complete cursus zien?

Ben je benieuwd naar de andere instructievideo’s van de cursus ‘WordPress voor beginners’? Bekijk ze op YouTube of houd ons Hostnet Blog in de gaten!

Aan de slag met WordPress

Meer informatie over een passend WordPress-pakket bij Hostnet vind je op https://www.hostnet.nl/website/wordpress.

Charlotte Wigny

Als Junior Communicatiemedewerker bij Hostnet houdt Charlotte zich dagelijks bezig met het schrijven en redigeren van allerlei communicatie-uitingen. Hiermee combineert zij haar passie voor taal en communicatie met haar interesse voor technologie.

01 december, 2016
0

Meepraten over dit onderwerp?

Laat hier jouw reactie achter: