3 manieren om je domeinnaam te verkopen

Tags:

Of nu je bedrijfsnaam is veranderd of je niets meer doet met je website, je wilt je domeinnaam verkopen. Maar hoe gaat dat precies in zijn werk? In dit blogartikel leggen we je 3 manieren uit om je domeinnaam te verkopen.

1. Zelf onderhandelen over de verkoop

Om zelf een domeinnaam te koop aan te bieden, kun je een webpagina maken, waar geïnteresseerden een bod kunnen doen op je domeinnaam. Dat kan op de volgende manieren:

2. De verkoop uitbesteden

Als je ervoor kiest om de onderhandelingen door andere mensen of bedrijven uit te laten voeren, kun je kiezen voor partijen als SEDO en Undeveloped van AZS, die een standaard landingspagina en bemiddeling van de prijs en betaling voor je regelen.

Bedenk dat daarbij de prijs van je domeinnaam omhoog gaat en je deze minder snel zult verkopen, dan wanneer je zelf de onderhandeling doet.

3. Domeinhandel via social media

Naast de 2 bovenstaande mogelijkheden zijn er ook mogelijkheden om je domeinnaam via social media te verhandelen. Op Facebook zijn er 2 groepen waar je je eigen domeinnaam te koop kunt aanbieden of kunt bieden op andere domeinnamen.

Via Domein24 of Domeinnamen Handel kun je direct aan de slag.

Wat zijn jouw ervaringen?
Heb jij zelf wel eens een domeinnaam verkocht en ging het goed? Wij horen jouw ervaringen graag in de comments.

Rudi de Groot

Creatief en innovatief met een grote passie voor content- en socialmedia-marketing.

09 juni, 2015
14
 1. Ik heb twee domeinnamen waar wellicht interesse voor is. Ze zijn bij Hostnet geboekt. Hoe gaat zo’n verkoop in zijn werk? Iemand betaalt mij het bedrag en dan?

  1. Hi Peter,

   Dank voor de vraag. Hiervoor heb je 2 mogelijkheden:

   1. Wil de koper klant worden bij Hostnet?
   Dan kan je je domeinnaam overdragen via Mijn Hostnet: Diensten – kies de domeinnaam – meer opties – Overdracht aanvragen. Vul bij dat proces het e-mailadres in van je koper in. Je koper krijgt van ons een e-mail om klant te worden en de domeinnaam over te nemen. Gelijk geregeld.

   2. Wil de koper liever geen klant worden bij Hostnet?
   Zeg dan je domeinnaam op, en stuur de autorisatiecode door naar de koper. Daarmee kan de koper zelf een provider kiezen en de domeinnaam verhuizen met behulp van de autorisatiecode. De nieuwe koper is dan ook verantwoordelijk voor het wijzigen van de houder naar zijn eigen gegevens. Zijn nieuwe provider kan hem daarbij helpen.

   Als er nog meer vragen zijn, dan horen wij het graag.

   Groet,

   Rudi

    1. Hi Peter,

     Uiteraard willen we je zoveel mogelijk helpen. We kunnen je alleen niet met alles helpen, want voor het opzeggen en overdragen van je domeinnaam moet je zelf ook actie ondernemen.

     Groet,

     Rudi

     1. Ok, situatie is me duidelijk. Dank voor je reactie.
      Groet
      Peter

  1. Hoi Veronika,

   Dat is lastig in te schatten. Wat ik je kan adviseren is om op https://sedo.com/ te zoeken naar soortgelijke domeinen zodat je kunt zien wat ervoor gevraagd wordt. Hier kun je vervolgens je eigen verkoopprijs op baseren.

 2. Wij zijn vandaag benaderd door een Duits bedrijf dat er een computer bedrijf onze domeinnaam wil overnemen en nu?
  We hebben geen idee hoe dat werk het is nu 15 jaar ons bedrijfsnaam dus groothandel’s, kvk, briefpapier, noem alles maar op. Graag uw advies wat te doen??
  Mvg jet

  1. Beste Jet,

   Ik vind het lastig je te adviseren hierin. Wil jij überhaupt je domeinnaam verkopen aan de geïnteresseerde partij? Uit je reactie wordt me dat niet helemaal duidelijk. Je bent natuurlijk niet verplicht je domeinnaam over te dragen.

   Wellicht dat je een kopie van de ontvangen e-mail (met wat begeleidende tekst) kunt sturen naar webcare@hostnet.nl, dan kan ik of mijn collega hiernaar kijken en je van een inhoudelijke reactie voorzien.

 3. In het verleden heb ik wel eens domeinen gekocht en verkocht via de CataWiki veiling-site, maar die zijn er ondertussen mee gestopt. Mogelijk waren er teveel problemen mee, want het kwam wel eens voor dat een verkoper de prijs te duur vond en het domein niet wilde overdragen en daarmee brak met de regels.
  En daarmee komen meteen potentiële problemen aan bod want het verhandelen van domeinnamen is nog niet eenvoudig. De verkoper moet het domein wel overdragen en als dat niet gebeurt dan heb je een probleem. En de koper moet ook daadwerkelijk betalen voor het overdragen want anders ben je het domein kwijt. Het is een handel waar veel fraude bij mogelijk is, waardoor kopers waarschijnlijk geen hoge prijzen zullen bieden en het verkopen van domeinen om die reden onaantrekkelijk wordt…
  Zou dit niet een mooie functionaliteit kunnen zijn voor HostNet? Gewoon, als tussenpersoon gaan zitten tussen kopers en verkopers? Betalingen gaan dan via HostNet die dan 10% commissie kan vragen en dan de betaling aan de verkoper kan uitstellen tot de verkoper de verhuiscode aan HostNet heeft doorgegeven. Het domein komt dan meteen onder HostNet te hangen, waarop de koper altijd nog kan besluiten om het naar elders te verhuizen…
  Misschien een goed idee voor TransIP? Ik zal hen daar ook eens over vragen. 😛

Meepraten over dit onderwerp?

Laat hier jouw reactie achter: