Nieuwe domeinextensies voor horeca: “.food is kort, zegt veel en wordt populair”

Tags:

.restaurant, .coffee, .food. Een kleine greep uit de honderden nieuwe domeinextensies die sinds 2014 één voor één worden gelanceerd. Nu het internet steeds voller wordt en veel .nl en .com domeinnamen al zijn vergeven, bieden verschillende nieuwe domeinextensies kansen voor de horeca. Zo ook voor kok op locatie en horecaondernemer Merijn van Berlo.

De domeinnaam is al gereserveerd: www.merijn.food. Met zijn onderneming La Cantine is ‘food’ op Merijn van Berlo’s lijf geschreven. “Eten is een hot item”, zegt hij. “Communicatie hierover wordt steeds omvangrijker. Dat maakt het voor een ondernemer lastig om onderscheidend te zijn.”

Opvallen met een nieuwe domeinextensie

De nieuwe extensies zijn niet alleen in het leven geroepen om meer ruimte te creëren op internet, maar ook om ondernemingen beter te laten opvallen. Met een extensie als .food wordt de corebusiness gelijk duidelijk en zijn de kansen in zoekmachines zoals Google groter. “Deze extensie dekt nog meer de lading en springt ertussenuit”, aldus Merijn. “.food is kort, zegt veel en wordt naar ik verwacht erg populair in de wereld waarbinnen ik opereer.”

Kijken naar de toekomst

Waarom Merijn koos voor nog een domeinnaam? “Ik kijk graag naar de toekomst”, zegt hij. “Als het even kan wil ik vooroplopen en zelf mijn weg bepalen.” Hij vindt de kosten voor een extra domeinnaam te verwaarlozen. “Zo houd ik alle opties open.”

Ruim aanbod horeca-extensies

Benieuwd naar de nieuwe extensies? Bij Hostnet zijn 34 verschillende horeca-extensies beschikbaar (zie tabel 1). Meer informatie is te vinden op www.hostnet.nl/horeca.

Tabel 1. Horeca-extensies

Lisa Hagenaars

Lisa heeft een passie voor schrijven en was tot 2016 werkzaam als Junior Communicatiemedewerker bij Hostnet. Daar hield ze zich voornamelijk bezig met het schrijven en redigeren van allerlei soorten teksten, zoals webteksten, e-mails en persberichten.

18 maart, 2015
0

Meepraten over dit onderwerp?

Laat hier jouw reactie achter: