Welke hosting past bij mij? Deel 4: dedicated hosting

Tags:

In dit deel van de serie ‘Welke hosting past bij mij?’ (zie ook deel 1, 2 en 3) leg ik de aandacht op dedicated hosting, oftewel Dedicated Server-hosting. Wat is een Dedicated Server? En voor wie is het geschikt?

Wat is dedicated hosting?

De basis van webhosting bestaat uit Dedicated Servers, die worden ingezet om applicaties beschikbaar te stellen via internet: de zogenaamde webapplicaties. Een Dedicated Server is een hostingvariant waarbij de afnemer de beschikking krijgt over een fysieke server. Er zijn verschillende toeleveranciers voor Dedicated Servers, waaronder Dell en HP. Het losstaande systeem geeft extra veiligheid, omdat harde schijven en rekenkracht niet worden gedeeld. Dit is voornamelijk interessant voor overheidsinstanties of banken, die vaak deze oplossing verkiezen boven Virtual Private Servers.

Voor wie?

Vanwege de vele verantwoordelijkheden die komen kijken bij het onderhoud van een Dedicated Server, zijn gespecialiseerde systeembeheerders vereist. Optimaal onderhoud en optimale monitoring zijn immers een dagelijkse taak om stabiliteit en bereikbaarheid te kunnen garanderen. Deze dienst wordt daarom aangeraden aan organisaties die de juiste kennis in huis hebben en tevens de behoefte hebben om technische zaken zelf te regelen.

Heb je liever geen omkijken naar het onderhoud van een eigen systeem, dan kun je dit vaak in een Service Level Agreement (SLA) afspreken met de hostingprovider. Hierin zijn alle beheerafspraken opgenomen die de verantwoordelijkheden omschrijven. Zo weet je waar je als klant aan toe bent en tot waar je ondersteuning kunt verwachten van jouw hostingprovider. Het is dan ook zeer belangrijk om het SLA goed door te nemen om conflicten tijdens de overeenkomst met de hostingprovider te voorkomen.

Dedicated Server bij Hostnet

Wij werken bij Hostnet altijd met de nieuwste hardwareapparatuur. Dedicated Servers worden op maat samengesteld voor klanten op basis van de laatste types hardwarecomponenten. Hierdoor kunnen we oplossingsgericht werken en de levensduur van apparatuur hoog houden. Neem contact op met onze Accountmanagers (am@hostnet.nl of 020-7500801) voor een vrijblijvend adviesgesprek of bekijk ons aanbod van Dedicated Servers.

Neven Dogovic

Neven is Product Owner bij Hostnet. Neven heeft een passie voor Business IT-gerelateerde topics en werkt binnen Hostnet nauw samen met het DevOps-team om marktwensen om te zetten naar IT-producten.

19 december, 2013
0

Meepraten over dit onderwerp?

Laat hier jouw reactie achter: