Domeinnamenonderzoek Hostnet

Tags:

Hostnet doet jaarlijks onderzoek naar de groei van TLD’s (top level domeinnamen). De Chinese .cn domeinnaam is de grootste stijger van 2012. Dat laat het nieuwe domeinnamenonderzoek zien.

Chinese .cn domeinnaam grootste stijger van 2012

De hoeveelheid Chinese .cn domeinnamen is in 2012 explosief gestegen. In 2010 stond de teller van .cn domeinnamen nog op circa 14 miljoen domeinnamen, maar in 2011 was het aantal .cn domeinen drastisch verminderd tot slechts 3,5 miljoen door aangescherpte registratievoorwaarden. In 2012 verviel de registratievoorwaarde dat alleen mensen uit China een .cn domeinnaam kunnen registreren. Hierdoor is de groei van .cn in 2012 weer ingezet, met een stijging van maar liefst 126% ten opzichte van 2011. De Chinese .cn domeinnaam maakte de grootste groei van alle domeinnamen door en is daarmee weer terug in de markt.

Minste groei voor .info en .pt domeinnamen

Het afgelopen jaar maakte de domeinnaam die van origine wordt gebruikt om informatie te verschaffen de grootste daling door in het aantal domeinregistraties: de .info domeinnaam. Portugal heeft dankzij het versoepelen van de registratievoorwaarden een groot aantal .pt registraties erbij gekregen. Opvallend is echter dat de .pt domeinnaam nauwelijks groei heeft doorgemaakt, doordat er tevens een grote hoeveelheid .pt domeinen is opgezegd. Hierdoor heeft .pt per saldo slechts 2.216 nieuwe domeinregistraties erbij gekregen afgelopen jaar. Kortom, .info en .pt domeinnamen hebben de minste groei doorgemaakt in 2012.

Gehele domeinnamenonderzoek bekijken?

Ben je nieuwsgierig naar alle resultaten van het jaarlijkse domeinnaamonderzoek van Hostnet? Bekijk dan snel het gehele domeinnaamonderzoek.

Michelle Mol

Michelle is werkzaam als Teamleider Communicatie bij Hostnet. Ze houdt zich onder andere bezig met het schrijven en redigeren van allerlei tekstuele uitingen en het bewaken van de huisstijl. Zo kan zij haar passie voor taal en tekst dagelijks kwijt.

22 februari, 2013
0

Meepraten over dit onderwerp?

Laat hier jouw reactie achter: